Dulceata de gutui a la Nico

de nico15 in Dulceata / Gem, 20 Feb 2011 | 8582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •      1 ½  farfurie adanca cu varf de gutui rase
  •      1 ½ kg  zahar
  •      1 cana de apa(250ml)
  •      1 lamaie
  •     2 batoane de scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui a la Nico:

 Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare se stropesc cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea,

Separat se pune pe foc intr-o cratita mai mare si mai adanca, zaharul cu apa se pun pe foc, pentru a se topi zaharul.
Cand acesta este topit se adauga si gutuile rase si se lasa sa scada. Am adaugat si doua batoane de scortisoara, eu am lasat aproximativ o ora. Se va verifica daca este legata bine dulceata, dupa care daca are concentratia necesara se ia de pe foc si se vor umple borcanele.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 5 borcane a 300 grame.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui